Travelling back in my memories - Reisverslag uit Cothen, Nederland van Esther Koster - WaarBenJij.nu Travelling back in my memories - Reisverslag uit Cothen, Nederland van Esther Koster - WaarBenJij.nu

Travelling back in my memories

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

10 Augustus 2010 | Nederland, Cothen

Aloha!

Yes.. toch nog een blog, niet meer vanuit Su maar live uit Cothen!
Vandaag ben ik alweer een hele maand terug.. en de tijd is snel gegaan, niet normaal! De tijd hier flies by.. en na een week terug in Nederland te zijn was t alsof ik eigenlijk nooit was weggeweest, how bad is that? Waar zijn al die maanden daarvoor heengegaan?

De laatste weken in Su zijn als een sneltrein gegaan.. ik wilde nog laatste verhaal schrijven maar zelfs daar was gewoon even niets meer van gekomen. Ook bij Staatsolie was t erg druk, alles afronden e.d... vrije tijd had ik eigenlijk niet meer. Want vrijdag de 9e ging ik weg en die donderdag was zelfs nog mn laatste stagedag. En tijd om de stad nog in de gaan en de laatste dingen te kopen is dan ook beetje verkeken. Gelukkig had ik vrijdag nog, want ik vloog dus pas laat.. 22.00 precies.. zonder vertraging! Wat goed van SLM. Vrijdag was ik dus nog f de stad ingegaan en laatste dingetjes gekocht. En niet te vergeten.. kilo's op de luchtpost zetten! Dus vroeg naar het postkantoor met 25 kilo aan zooi in dozen dat mee moet naar Nederland.. kost ook wat, meteen 300 srd armer. Eenmaal op Zanderij, met nog 3 kilo overgewicht.. kwam de man met de hamer.. en was ik uitgeput! In het vliegtuig kon ik niet anders dan 9 uur lang slapen.. en de stewardess kon me niet eens wakker krijgen voor t avondeten. Tja.. blijkbaar had ik heel wat in te halen.

De eerste woensdag in NL hadden vrienden een supriseparty georganiseerd.. en leuk dat er zoveel mensen waren! Het was een suprise voor mij op t allerlaatste moment.
Na een paar weken uitrusten.. vandaag weer mn eerste werkdag gehad. Af en toe leek t alsof ik chronisch moe was, en veel geslapen. Moet gewoon nog een steeds een ritme kweken die op t moment totaal schijnt te ontbreken.

Tjaaa.. ik mis t allemaal wel, ook al ben ik ook weer helemaal gewend aan NL. And somehow.. it’s good to be back:

- Haleluja! Weer een volautomatische wasmachine.. en mn witte kleding wordt weer wit!
- Het uitgaanswereldje is groter dan alleen Havana Lounge
- Scheermesje heeft weer rust.. in Suriname groeit alles zo verschrikkelijk snel om gek van te worden :S
- Een warme douche!! En heet water !! Dus als ik het koud heb hoef ik niet meer onder een koude douche te gaan staan..
- Het leven van 5 uur opstaan is voorbij
- Ik heb al een maand geen straathond gezien die me wilt aanvallen.
- Mn hele overvolle kledingkast weer tot mn beschikking! (ook al pas ik de helft niet meer door de surinaamse kilo’s)
- In het Nederlandse verkeer voel ik me toch wat veiliger
- Snel internet is weer beschikbaar! Geen lange wachttijden meer zittend voor de computer dus.
- Elke seconde “PSSSSTTTT POPPETJE.. JOEHOEEEE’ aanhoren op straat mis ik ook niet bepaald.

Maar er zijn van die dingen.. waar ik elke dag aan kan denken en elke minuut kan missen:

- Vrolijke mensen.. Wij Nederlanders kunnen echt heel chaggie zijn, maar No Spang!
- Het buitenleven van Suriname is toch wel erg fijn.. en de hangmat ook!
- In Nederland kom ik vitamine D tekort.. in Su vitamientjes in overvloed
- Surinaams eten.. het is vet maar de kip is toch wel erg lekker!
- Partiess! How can I forget.. elk moment een feestje bouwen
- Havana Lounge... toch mijn Number One Spot place to be!
- Alleen koud water, tja… ik had niets anders te kiezen maar je krijgt er wel een strak huidje van.
- De bomen daar zijn toch wat indrukwekkender dan die eiken hiero.
- Cheap ass kleding.. ook al is het na 1x dragen al naar de klote!
- Mensen die ik heb leren kennen in Su.. en die ik toch wel mis.
- Mn vertrouwde ochtend en middag rit in de bus van Staatsolie
- Mijn roomies.. toch heel wat maandjes lief en leed en crazy shit mee gedeeld!
- Waar blijft de oh zo lekkere tropische hitte? Ik mis 35 graden met het zweet in de decolleté ;)
- En tja.. some men over there.. PHOEEE zijn toch wel damn pretty!

Conclusie: Allebei de leventjes zijn fijn, en het beste is: In Su overwinteren en in Nederland valt nog wel te overzomeren.
De manager van Staatsolie heeft gezegd dat ik altijd welkom ben; dus ik wil graag van die kans gebruik maken en proberen te komen om bij Staatsolie te gaan werken. Als het goed is ben ik volgend jaar een afgestudeerde Veiligheidskundige, die op zoek is naar een baan.

So who knows, wordt mn Su-life nog vervolgd..

Brasa!!

• 11 Augustus 2010 - 07:02

Nikki:

He Es,

Leuk verhaaltje & ook erg herkenbaar.. Wij zijn ondertussen al een half jaar (!) terug en af en toe steekt het nog wel hoor.. Ach ja dan maar de Parbonights in NL afgaan he haha ;-)

Spreek je xx

• 11 Augustus 2010 - 11:29

Dave :

Mis jij je roomies? :D whahaha ik ook hor es

• 11 Augustus 2010 - 12:02

Hans Van Welzenis:

Hallo Esther,

Zit even met mijn I pad te spelen en kom ik dit verhaaltje tegen. Leuk om te lezen en ja....aan alle leuke en vervelende dingen in het leven komt een eind. Begrijp dat jij wel erg veel hang hebt naar Su. Gewoon doen!! Succes en wij zien jou misschien nog wel een keer in Doorn.

Groetjes, Hans

• 11 Augustus 2010 - 15:55

Justine:

Okè omdat jij het bent, nog een reactie. Het is allemaal erg dubbel hè. Nederland is okè en Suri ook, en dan is het maar goed dat je nog niet hoeft te kiezen.
    Geniet hier eerst maar weer van het ned.weertje en maak je studie af. En wie dan leeft wie dan zorgt. We zien je zaterdag wel bij de chinees...

• 16 Augustus 2010 - 19:02

Harry:

Hoi Esther

Ik ben een trouwe "waar ben je nu" lezer en kan voorstellen hoe verslaafd jullie raken aan Sr. als ik zelfs van jullie verhalen alleen al verslaafd raak aan het lezen ervan. Wat een leuke verhalen maar vooral vaak ook een funny schrijfstijl waardoor het heel levendig overkomt. De lezer geniet dus mee.
    Je positiviteit en deskundigheid zal zeker van toegevoegde waarde zijn voor Sur. en waarschijnlijk anderzijds het leven van daar ook voor jou. In Sr is al gauw enige die een bep knowhow of job heeft dat geeft een extra kick. Staatsolie zal binnenkort ook uitbreiden dus kansen zat m.i.
    Het Essie foundation zal je binnenkort niet meer nodig hebben.
    Veel succes en plezier met je studie en je leven.

• 17 Oktober 2010 - 17:08

Roger:

sanggg deze meid in su,
    ala sani boeng..

lees dat je het leuk gehad hebt! :)

ah boengg mo shi

Bosi ;)

• 21 Januari 2011 - 13:20

Evita:

Beste Esther,

ik ken je niet maar vind het heel leuk je reisverhalen te lezen. Ik ben studente HRM en wil komend schooljaar voor zes maanden stage lopen in Suriname. Mijn voorkeur gaat uit naar Staatsolie Suriname. Heb jij misschien tips hoe ik mijn stage kan realiseren? Ik hoop van je te horen, dat kan via de mail naar erm.eendragt@hotmail.com

Groetjes, Evita