The first week
Door: Esther
Blijf op de hoogte en volg Esther
07 December 2009 | Suriname, Paramaribo
De eerste week in Paramaribo zit er nu op .. het is heel snel gegaan en ik heb veel nieuwe indrukken opgedaan.
Na te zijn geland op Zanderij zondagmiddag, Kwam ik pas 's avonds aan in Paramaribo. Ik had al meteen kennis gemaakt met het verkeer hier .. als hier een vliegtuig is geland staat het muurvast naar de stad toe, maar ook in Paramaribo zelf is het chaos. Mensen rijden hier als gekken, er zijn al een paar ongelukken gebeurd sinds ik hier ben .. en van 's ochtends vroeg tot later in de middag staat het verkeer bijna stil ... in en rondom de stad. Een reisje van nog niet eens een half uur kan dan anderhalf uur duren. Dan ben ik blij met de fiets ik hier heb, ook al kan dat ook gevaarlijk zijn als je niet goed oplet.
Mijn huis staat in het noord oosten van de stad. Naar het centrum is het ongeveer, 5 of 10 minuten fietsen. Het is een appartement met Nederlandse studenten, en ik zit met drie andere studenten op de 1e verdieping. Meneer Rooseval is hier de beheerder .. Hij is hier in principe 24 / 7 aanwezig om alles op orde te houden hier. Het is hier heel veilig, wat wel fijn is .. ik heb inmiddels al wat minder prettige ervaringen van mensen te horen gekregen die niet zo'n aangename huisvesting hadden.
Het klimaat is hier natuurlijk geweldig als je van de warmte houdt .. ik heb inmiddels al wat regenbuien meegemaakt, en het echte regenseizoen is nog niet eens begonnen! Het mindere hier .. de muggen! Ik wordt er gek van. Ik kan eigenlijk niet in een korte broek lopen, mn benen zitten onder de rode plekken! En ik denk slim te zijn, trek een lange broek aan .. heb ik vervolgens op elke teen minstens een bult zitten. Ze zeggen hier dat dit vanzelf minder wordt .. dat ik er wel aan wen, dus ik ben benieuwd.
Uitgaan is hier leuk! Donderdag zijn we naar Havana Lounge gegaan, en Zaterdagnacht naar Sza Sza Szu. Overal wordt er lekker gedanst .. salsa .. merengue, noem maar op!
We maken veel gebruik van de taxi, voor een ritje naar een club net buiten de stad, 8 SRD! 2 euro dus ... echt een lachtertje. Maar als je pech heb zit in een nep-taxi waar je 30 SRD af moet rekenen, jongens moeten wat doen om bij te verdienen blijkbaar.
Zaterdag heb ik met twee huisgenootjes Surinaams gekookt; aardevruchten (Heri Heri in het Surinaams?!) Onder begeleiding van meneer Rooseval, hij heeft zijn kookkunsten laten zien. Die middag dus eerst boodschappen gedaan bij de chinees .. wat een drama, want hoe ziet zoete patat er eigenlijk uit?
Misschien wordt ik dus wel een ster in de Surinaamse keuken! Heb vanmiddag ook mn eerste cocossap uit een cocos gedronken:)
Morgen ga ik beginnen met mn stage, half 7 wordt ik opgehaald door mn stagebegeleider. Ben erg benieuwd naar de oliemaatschappij. Gister heb ik in de club mijn mede-stagiair Willem gesproken, tot nu toe de enige Nederlandse stagiair in het bedrijf. Hij heeft veel verteld, dus ik ben benieuwd wat mij te wachten staat.
Met mijn vergoeding van SRD 900 in de maand heb ik geluk, ik verdien meer dan sommige Surinamers die een inkomen hebben van 700 SRD. Ik vind het apart dat de lonen hier zo laag zijn, terwijl het levensonderhoud nog redelijk prijzig kan zijn.
Dus .. Tot zover mijn eerste week, nu afwachten hoe alles bij Staatsolie gaat verlopen!
xx Esther
07 December 2009 - 07:43
Sam:
Dag Essio,
leuk om nu al een eerste verhaal van je te lezen! Klinkt allemaal leuk zeg :-). Veel succes op je stage! Ben benieuwd hoe je het gaat vinden.
Liefs -
07 December 2009 - 13:17
Cees:
He Meiske,
Als ik het zo lees heb je het al goed naar je zin. Prachtig. Lekker genieten en ondertussen stage lopen. We houden je site in de gaten.
Liefs XXX -
09 December 2009 - 08:32
Annemarieke:
Hey Esther,
Wat goed te horen dat je eerste week helemaal goed verlopen is! Ik hoop date je stage-adres ook heel erg gaat bevallen, ben benieuwd naar je volgende verhaal.
Liefs, Annemarieke -
11 December 2009 - 00:07
Billy:
Hey Esther,
Leuk om te horen joh. Ik hoop dat je, je daar een beetje vermaakt en dat je stage bevalt. Heel, heel veel plezier daar en leuk als je ons eens via deze site op de hoogte houd. Geniet ervan, doe veel kennis op en vergroot je kennis. Deel je kennis met ze daar en zorg dat je wat leert. Maar vergeet niet aan jezelf te denken en geniet ook van de periode daar. Je gaat het leuk vinden.
Groetjes Billy -
14 December 2009 - 15:20
Stephanie:
Lieverd wat heerlijk om je verhalen te lezen ik kan niet wachten op de volgende!!
Enjoy bijzondere schat van me!
xxxxx ik denk aan je! -
23 December 2009 - 15:42
Marleene:
vroeg opstaan is tha bomb ;) nee grapje is niet leuk!
De trip was wel leuk afgelopen dagen haha -
04 Januari 2010 - 17:07
Hoihoi:
Veel feesten en partijen, en ook nog een leuk stage plekje, dat moet gewoon goedkomen ...geniet geniet geniet ..
See you
Justine